v. Studievært Thiemer Nielsen

Profil

Thiemer Nielsen har været med, siden musikken blev opfunden. I barndommen dansede han lystigt rundt til radioens musikudsendelser. Snart kunne han det meste af teksterne udenad til stor fortrydelse for forældrene. Ikke fordi det lød direkte rædsomt, men mere fordi det kunne være den samme melodi der blev sunget i dagevis. Når sangen var færdig startede han forfra.

Efter endt uddannelse i restaurationsbranchen tog musikken fat i Thiemer. En aften i en ungdomsklub i 1973 stod de og manglede en til at vende skiver i diskoteket. "Den klarer jeg" kom det fra Thiemer, uden at han anede hvad han gik ind til. De unge mennesker på stedet kunne dog li' det de så og hørte, og så var banen ryddet for en karriere som Disc-Jockey.

Thiemer deltog i flere DJ-konkurrencer som han vandt på sit sikre musikvalg og fornemmelse for publikums humør. Herefter stod der proffesionel DJ på ryggen af Thiemer. Det holdt i 10 år, hvorefter der blev droslet ned for karrieren, da der kom kone og børn ind i billedet. Der blev dog stadigvæk spillet musik, men nu foregik det på et mere afslappet plan i Weekends som Mobil Diskotek.

Snart havde han et stort kundegrundlag og den ene fest tog den anden med sig. Mottoet var, at Thiemer skulle have det lige så sjovt som gæsterne, han fik bare en skilling for at komme. Thiemer er en årgang 1952 og stoppede først som DJ i 2010.

I 1983 fik han tilbud om at være med i opstarten af lokalradiomediet i hovedstadsområdet, der i disse år virkelig tog fart. Også som studievært gjorde han sig gældende, og hans hyggelige stemme og hurtige bemærkninger fik lyttertallene til at stige på de radiostationer hvor han huserede.

Efter en årrække i det Sjællandske rejste han "hjem" til Jylland igen. Der gik ikke mange dage efter hjemkomsten før han igen sad bag mikrofonen på en radiostation. Det er siden blevet til utallige radioudsendelser af stort set enhver art. Både som musik-studievært og som journalistisk medarbejder kunne Thiemer begå sig. Han leflede aldrig for offeret, men spurgte ind til benet. På den måde fik lytterne flere og andre oplysninger om offeret end på de fleste andre radiostationer.


Thiemer har sit eget radiostudie hjemme i "privaten." Her produceres musikudsendelser alt efter dagens humør.

Med tiden er det blevet til omkring 500 udsendelser, og der kommer stadig flere til.